14 листопада 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України». Міністерство фінансів за підтримки Офісу реформ та Державна митна служба здійснюють підготовку нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього Закону.

6 грудня в Міністерстві фінансів України відбулась робоча зустріч з представниками бізнес середовища та експертами, на якій обговорили питання вдосконалення порядку реєстрації об’єктів права інтелектуальної власності у митному реєстрі та взаємодію правовласників з митницею.

Попередньо учасників поінформовали про заплановані зміни, зокрема, впровадження електронної взаємодії між митницею та правовласниками, запровадження форм заяв, розроблених на основі Регламенту ЄС № 1352/2013, порядку ведення митного реєстру тощо.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо подальшого залучення експертної громадськості до підготовки напрацювань у сфері митного захисту прав інтелектуальної власності.